Ha valaki vállalkozni kíván külföldön, Németország számos okból is kiváló "célpontot" jelenthet. Az ország infrastruktúrája hatékonyan támogatja a gazdaságot, a középvállalkozások jól teljesítenek, a cégkultúra fejlett, ráadásul az ipar és az export is stabil.

Azonban ha meg is vannak a német piacra irányába való terjeszkedéshez szükséges feltételek, a vállalkozó reménytelenül nehéz feladatnak érezheti az eltérő körülményekhez való igazodást. Azonban az induláshoz, illetve a hatékony működés fenntartásához szerencsére igénybe lehet venni olyan cégek szolgáltatásait, amelyek a német piacon való eligazodásra és más cégek támogatására szakosodtak.

Egy ilyen cég számos szolgáltatással bír. Például segít

  • a megfelelő cégforma kiválasztásában,
  • tájékoztatja a cégalapítás költségei kapcsán (vagy akár a megbízási díja részeként számolja el),
  • az utazásban,
  • a nyelvi nehézségek leküzdésében,
  • a szektorában releváns tanácsokat nyújt,
  • könyvelőt, postaszolgálatot, jogi segítséget, hasznos információkat biztosít, vagy éppen székhelyszolgáltatást nyújt, amely különösen sokat segít a modern gazdasági viszonyok között.

Egy friss piaci szereplő számára ugyanis jelentős anyagi megterheléssel jár egy iroda folyamatos fenntartása, melyet gyakran ki sem használnak. A székhelyszolgáltatással ez a probléma hatékonyan kezelhető: a teljes bérleti díj töredékéért havonta egy adott időre igénybe vehet egy másik fél által fenntartott, teljesen felszerelt irodát, ahol például tárgyalhat ügyfeleivel.

A cégalapítás folyamatának levezetésében is aktívan segítenek. Az új szabályokkal való megismerkedés időigényes és nehéz lehet önállóan, egy erre szakosodott cég viszont pontosan tudja, hogy hová és mikor kell mennie, így a komplett ügymenetet le tudja vezetni gördülékenyen, rövid határidőn belül. Sőt, a tapasztalataik alapján terveivel kapcsolatban is tanácsokat kaphat, amelyek alapján módosíthatja azokat, ha szükséges.

Zárógondolatként még egy szerepeljen itt egy hasznos tanács. A cégalapítás költségei mellett fontos számolni a német iparűzési adókkal is, amelyek régiótól függően jelentős mértékben eltérnek. A támogató tevékenységet végző cég abban is segít a vállalkozónak, hogy megtalálja a legjobb és legköltséghatékonyabb adózási feltételeket is.

Előző bejegyzés